BMI BEREKENEN

Hoe afvallen met het south beach dieet?

South Beach Dieet
Cardioloog Arthur Agatston heeft het South Beach dieet in de eerste instantie voor zijn patiënten ontwikkeld. Inmiddels wordt het dieet gevolgd door vele mensen. De patiënten van Agatston voelden tijdens en na het dieet veel fitter en gezonder, zelfs zo dat ze zich op het strand van South Beach in Miami durfden te vertonen. In het dieet worden de verschillen tussen ‘goede’ en ‘slechte’ koolhydraten beschreven.

Volgens Arthur Agatston bestaat er tevens een verschil tussen ‘goede’ en ‘slechte vetten’. De ‘slechte’ vetzuren als verzadigde en transvetzuren kunnen volgens de cardioloog de kans op hart- en vaatziekten verhogen. Om deze klachten te voorkomen, schreef de cardioloog het South Beach dieet voor met daarin alleen maar ‘goede’ vetten en koolhydraten.

Het South Beach dieet kent drie fasen


South Beach dieet fase 1
Tijdens fase 1, de eerste twee weken, worden de slechte koolhydraten zoveel mogelijk vermeden. Deze ‘slechte’ koolhydraten zijn onder andere suiker, zuivel, snoep, wit brood, aardappelen, fruit en granen. Elke dagelijkse maaltijd (3 stuks) is gevuld met o.a. vis, mager vlees, groenten, ei, kaas en noten. In deze eerste fase is het de bedoeling rond de halve à 1 kilo per week af te vallen.

South Beach dieet fase 2
Na de eerste twee weken begint de tweede fase, waar meergranen producten, fruit, zuivel etc. langzamerhand weer geïntroduceerd wordt, maar de nadruk ligt nog steeds op de koolhydraten uit fase 1.

South Beach dieet fase 3
De laatste fase begint wanneer het gewenste of ideale gewicht is bereikt en deze fase is bedoeld om het gewicht op peil te houden. De drie dagelijkse maaltijden bevatten in deze fase meergranen producten en fruit.