BMI BEREKENEN

Lees hier alles over kinderdiëten

Kinderdieet
Het dieet voor kinderen is voor kinderen die te kampen hebben met een overgewicht. En dat zijn er nogal wat: 14 procent van de kinderen heeft een overgewicht. Het voordeel is dat kinderen snel weer op een normaal gewicht kunnen komen omdat zij sneller een dieet kunnen accepteren.

Hoe werkt het?
Daar hebben de ouders een groot deel aan wat betreft de motivatie. Het makkelijkst is om je kind snoep te geven. Geef daarvan in de plaats eens een appel. En probeer deze lijn door te trekken. Een kind neemt snel aan en je ziet dat hij of zij gewicht verliest.

Heel belangrijk is de regelmaat van het eten. Zorg dat de drie maaltijden genomen worden op vaste tijden. Vermijd nog eten te geven voor het naar bed gaan.

En ook jij zult je er goed bij voelen. Jouw kind eet regelmatig en gezond en dat geldt dus ook voor jou! Het mes snijdt dus echt aan twee kanten!

Niet elke dag op de weegschaal gaan staan!
Want dan is het gewichtsverlies niet zo snel te zien. Doe het wegen eens in de week en op dezelfde dag. Dan zie je hoeveel hij is afgevallen en ook hoeveel jij bent afgevallen. Dat werkt echt motiverend en dan ga je er ook mee door.

Waar nog meer aandacht aan te geven?
Zorg dat je kind rustig eet. Geen grote happen en niet schrokken. Heeft hij genoeg gehad, dan niet aandringen om het bord leeg te eten; genoeg is genoeg!
Laat je kind ook veel bewegen; ook daar valt iedereen van af. Ga eens samen zwemmen, fietsen of voetballen en dat is ook nog eens gezellig.