BMI BEREKENEN

Gevaren van diëten

Gevaren van diëten
Diëten is niet altijd een goeie methode om af te vallen, zo zijn er een aantal punten dat u moet weten:

1. Het volgen van het proteïnedieet kan nierproblemen veroorzaken.
Door het eten van teveel eiwitten kun je je nieren overbelasten. Als je al nierproblemen hebt, kan het zelfs je nierfunctie helemaal stop zetten.

2. Hoe sneller je afvalt, des te slechter voor je gezondheid.
Natuurlijk wil je zo snel mogelijk van die extra kilo’s af, maar té snel afvallen is niet goed voor je. Bovendien is het lastig om een zogenaamd crashdieet vol te houden. Die extra kilo’s zitten er dus binnen no-time weer aan.

3. Niet te veel maar ook niet te weinig gaan eten.
Te veel eten is niet goed voor je gezondheid, maar te weinig eten ook niet. Je kunt spiermassa verliezen en een ijzertekort oplopen als je niet genoeg voedingsstoffen binnen krijgt. Het gevolg? Je wordt moe en lusteloos.

4. Als je te weinig vet eet, verhoogt je cholesterolgehalte.
Raar maar waar, als je te weinig vet eet, verhoogt je cholesterolgehalte. Dit komt doordat er geen balans meer is tussen de hoeveelheid ‘goede’ en ‘slechte’ cholesterol in je lichaam, waardoor je in verhouding meer ‘slechte’ cholesterol in je lichaam hebt.

5. Een dieet tijdens de zwangerschap verlaagt het IQ van de baby.
Zwangere vrouwen kunnen maar beter niet diëten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat daardoor de gezondheid van het ongeboren kind in gevaar komt. En dat kan zelfs invloed hebben op het IQ van de baby. De ontwikkeling van de hersenen van het kind verloopt namelijk trager als de moeder op rantsoen is.

6. Een vetarm dieet is slecht voor je gebit.
Als je minder vet eet, ga je sneller over tot het eten van meer koolhydraten. En deze koolhydraten kunnen gaan rotten omdat je hier in verhouding veel meer van binnenkrijgt. Daardoor ontstaat er meer zuurvorming waardoor je tandglazuur aangetast wordt.

7. Veel populaire diëten verstoren de stofwisseling.
Uit onderzoek blijkt dat veel populaire diëten, zoals het Atkins-, het Dukan- en het Montignacdieet, schadelijk zijn voor je gezondheid. Het kan je stofwisseling verstoren én botbreuken of gewrichtsklachten veroorzaken.