BMI BEREKENEN

Vezels eten om af te slanken

Vezels
Wist jij dat als je genoeg vezels eet, dat je zo een vol gevoel aan overhoudt waardoor je eetlust beheerst wordt?
Vezels bevorderen de stoelgang en zorgen ervoor dat je spijsverteringssysteem optimaal functioneert en dat is precies wat je wilt.

Let extra op je eetpatroon en haal je vezels uit de schil van groenten, fruit en de buitenste lagen van graanproducten. Als granen worden gezuiverd, …..worden de buitenste lagen verwijderd waardoor alle kostbare vezels verloren gaan! Kies volkoren en laat “wit” links liggen: hier zitten geen vezels meer in.

Ook pitten kan je meenemen in het eten. In 1 kop zonnebloem- of pompoenpitten zit er 10 gram vezels …… dus die kan je ruimschoots strooien over je havermout, salade, rauwkost of groenten. Trouwens in 1 kop havermout heb je al gauw 10 gram vezels.

De gunstige invloeden van vezels zijn verreikend. Je hebt niet gauw honger, je voelt je verzadigd en je houd jezelf slank. Voeg vezels langzaam aan je eetpatroon, drink meer water en laat je lichaam wennen om zich aan het nieuwe eetpatroon aan te passen.

Als je deze maand niet de verleiding kan weerstaan probeer dan zo laat mogelijk suikers te nemen. Probeer het eens zelf. Als je de dag start met suikers dan hou je de behoefte om meer en suikerrijk te eten gedurende de dag. Neem hiervoor in de plaats een handvol gemengde noten. Een handvol, ongeveer 80 gram kan je zo een 5 gram aan vezels opleveren.