BMI BEREKENEN

Lees hier over de gezondheidsvoordelen van broccoli

Broccoli
Wat een rijkdom aan voedingsstoffen heeft broccoli. Bovendien is broccoli een groente die de meeste kinderen wel lekker vinden.

Je eet broccoli het best licht gestoomd. Dan worden de meeste voedingsstoffen vastgehouden.

Broccoli is rijk aan voedingsstoffen als:
- Calcium
- Vitamine C
- Voedingsvezels
- Luteine/zeaxanthine
- Vitamine K
- Foliumzuur
- Sulforafaan

De verschillende groepen verbindingen bezitten de krachtige werking om ziekten te voorkomen of te verlichten. Ze zijn goed voor:
- Het bestrijden van ondermeer kanker door de rijkdom van de vele voedingsvezels
- Het heeft een gunstig effect op eierstokkanker en borstkanker door de glucosinolaten
die omgezet worden in fytovoedingsstoffen. Komt voor in kruisbloemige groenten
- Het versterken van het immuunsysteem door de rijkdom aan vitamine C
- Het opbouwen van botmassa door de rijkdom aan calcium en de vitaminen C & K
- Het houdt je hart en bloedvaten gezond door de rijkdom aan foliumzuur
- Het houdt je ogen gezond door de rijkdom aan luteine
- Eet broccoli en broccolikiemen zo vaak als je kan en eet daarnaast ook boerenkool, bladkool, spruitjes, raapsteeltjes, waterkers, paksoi, rode en groene kool.

Eet groenten, zoveel mogelijk als tussendoortjes. Lichtgestoomd in je lunchbak met daarbij wat versgesneden paprika en wat peulvruchten en klein beetje olijfolie erbij voor de opname voor de in vet oplosbare vit K in de broccoli en je hebt een voedzame maaltijd boordevol gezondheid. Het geeft je een verzadigd gevoel!