BMI BEREKENEN

De gezondheidsvoordelen van peulvruchten

Peulvruchten
Bonen in allerlei kleuren, maar vooral kidneybonen, kikkererwten, linzen, sperziebonen, peultjes en doperwten zijn rijkelijk aan te bevelen. Peulvruchten bevatten weinig calorieën en vet en zijn ongekend rijk aan heel veel gezonde voedingsstoffen. Ideaal als je wilt afslanken!

Maar het mooiste is dat peulvruchten een bron van plantaardige magere eiwitten bevat juist hetgeen wat zo essentieel is om mooi af te slanken en op gewicht te blijven!

Ook zijn ze rijk aan voedingsvezels wat uiterst verzadigend werkt. O.a. ijzer, foliumzuur, kalium en magnesium dragen ertoe bij dat je voeding tot je neemt die:
- de cholesterol kan verlagen
- het risico op kanker kan verkleinen
- hoge bloeddruk kan verlagen
- een goede darmwerking kan bevorderen
- een gezonde bloedsuikerspiegel kan realiseren
- risico op diabetes type II kan verkleinen

Ik pas ruimschoots peulvruchten toe in mijn eten. Denk aan zelfgemaakte pastasaus ruim voorzien van kikkererwten. Even pureren en je hebt een machtige, rijke pastasaus.

Een salade gemaakt van rauwkost, spinazie, paprika’s en linzen zorgt ervoor dat je verzadigd bent en niet gauw honger zal hebben.

Zilvervliesrijst met gewokte versgesneden groenten met ernaast een salade van rode ui, sperziebonen en kidneybeans.

Boontjes uit blik of pot spoel je even af met water als er zout is toegevoegd.

Wil je afslanken en op gewicht blijven zonder honger te hebben? Neem meer peulvruchten bij je eten en ervaar de weldaad en verzadiging van je lichaam voeden!